Structured products: Risicoʼs en voordelen

Structured products: Risico’s en voordelen

Beleggen in structured products kan een interessante optie zijn voor investeerders die op zoek zijn naar een diversificatie van hun portefeuille. Echter, net zoals bij elke vorm van beleggen, zijn er risico’s en voordelen verbonden aan deze financiële producten. In dit artikel zullen we de risico’s en voordelen van structured products bespreken, zodat u een beter inzicht krijgt in wat deze beleggingsinstrumenten voor u kunnen betekenen.

Risico’s van structured products

Net als bij elk ander beleggingsinstrument, zijn er risico’s verbonden aan het investeren in structured products. Hier volgen enkele risico’s die u in overweging moet nemen:

Kapitaalrisico

Structured products dragen altijd een zekere mate van kapitaalrisico, wat betekent dat u het geïnvesteerde bedrag geheel of gedeeltelijk kunt verliezen. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van het risico voordat u investeert.

Rente- en marktrisico

De waarde van structured products kan worden beïnvloed door veranderingen in de rentevoeten of de marktomstandigheden. Het is belangrijk om te weten hoe deze factoren invloed hebben op uw investering.

Emittentrisico

Beleggers moeten ook rekening houden met het risico dat de emittent van de structured producten in gebreke blijft. Als de emittent niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, kunt u uw investering verliezen.

Voordelen van structured products

Naast de risico’s zijn er ook voordelen verbonden aan het investeren in structured products. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Maatwerk

Structured products zijn vaak op maat gemaakt om aan specifieke beleggingsbehoeften en doelstellingen te voldoen. Dit maakt ze aantrekkelijk voor investeerders die op zoek zijn naar een bepaalde mate van maatwerk in hun portefeuille.

Diversificatie

Structured products kunnen een goede manier zijn om uw portefeuille te diversifiëren, omdat ze blootstelling bieden aan verschillende activaklassen en marktomstandigheden.

Potentieel rendement

Door de complexe structuur van structured products kunnen ze aantrekkelijke rendementen bieden in vergelijking met traditionele beleggingsinstrumenten. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn in een omgeving met lage rentevoeten.

Conclusie

Structured products kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een beleggingsportefeuille, maar het is belangrijk om de risico’s en voordelen in overweging te nemen voordat u investeert. Door zorgvuldig onderzoek te doen en advies in te winnen bij een financiële professional, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet opnemen van structured products in uw portefeuille.

Als u op zoek bent naar een op maat gemaakte beleggingsoplossing met de juiste balans tussen risico en rendement, kunnen structured products een interessante optie zijn. Vergeet echter niet om altijd te investeren op basis van uw eigen financiële doelstellingen en risicotolerantie.